Ismét lehetőséget kaptunk, RS Feva Eurocup 2019

  • március 1, 2019

2018 novemberében a VGYE ismét részt vett az RS éves meetengjén, ahol döntés születtett arról, hogy 2019-ben ismét Európa Kupát szervezhetünk az RS Feva hajóosztály számára a Balatonon.

A VGYE és a MVSz közös lobbi tevékenységének köszönhetően elnyert versenyrendezés joga ismét nagy lehetőség a folyamatosan bővülő magyar RS Feva flotta számára. A 2018-ban megrendezett verseny az alacsony külföldi aktivitás ellenére is kialakította azt a képet hazánkról, hogy érdemes ide az osztálynak nemzetközi versenyeket hozni, hiszen a magyar flotta aktivitása, a szervezés színvonala és a Balaton szépsége megérdemli a nemzetközi figyelmet.

Az idei verseny a 2018-as lebonyolításnak megfelelően ismét a Magyar Bajnoksággal indul, amely előversenye az Európa kupának is, majd néhány napos nemzetközi edzőtábort követően elkezdődik a fő verseny az RS Feva Eurocup 2019.

A versenyek (OB, EC) időpontja, – a hunsail.hu versenynaptárában is szerepel – 2019. június 29-től július 7-ig tart. Az időpont kiválasztásakor figyelembe tudtuk venni a hazai és a nemzetközi versenynaptár sajátosságait, így bízvást reménykedünk az egységek aktívabb részvételében.

Jelenleg 52 RS Feva egység szeli a magyarországi tavak hullámait, ezért úgy gondoljuk – a 2018-as aktivitás figyelembevételével – hogy nagy mezőnyben vitorlázhatunk majd itthon egy nemzetközi versenyen.

A versennyel kapcsolatban várjuk kérdéseitek az office@rs-sailing.hu e-mail címre.