Magyar RS Aero Osztályszövetség

Az RS Areo átszabta a szabályait az egykezes hajók tervezésének. Az ultrakönnyű súly megköveteli a hajótest és a rig extrém kialakítását – ennek köszönhetően az Aero kategóriájában technikailag a legfejlettebb típus lett. Az ultrakönnyű kialakítás elképesztően felhasználóbaráttá teszi a hajót. Bárki könnyedén felrakhatja a kocsi tetejére és irány a vízpart!

Filozófiánk az ultrakönnyű súlyt, a teljesítményt és a praktikusságot helyezte a középpontba azért, hogy létrehozzunk egy egyszerű, újragondolt és tartós egykezes hajót. Az Aerot 35 és 95 kg között bárki könnyedén használhatja. Az RS Aero 2019-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyszemélyes tesztjén a győztes típus lett. Innen már csak egy lépés és egy kis politika az Olimpiai osztály státusz. Az osztály megállíthatatlanul tör a Laser babérjaira. A hajó eladási számai már 2019-ben is nagyobbak voltak mint az egyértelmű versenytársaké. Az RS Aero első példánya óta több mint 2000-et adtak el világszerte.

Hivatalos WS versenyosztály és a legtöbb európai és angolszász országban nemzeti osztállyá vált az elmúlt 3 évben.  Európa és világbajnokságán több mint 100 egység versenyez, nemzeti bajnokságain nem ritka az 50 feletti résztvevőszám.

Elképesztő, de az RS Aero súlya nem haladja meg az Optimist 30 kg-os súlyát, miközben percek alatt felszerelhető!

Az Aero három rig típussal és mérettel szerelhető:
• Fiatalok – RS Aero 5
• Nők és könnyű férfiak – RS Aero 7
• Férfiaknak – RS Aero 9

Az RS Aero 2016-tól nemzetközi versenyosztály, amelynek sikérét jól mutatja az első Európa Bajnokságon részvevők hajók több mint 150 feletti létszáma, valamint a 2015-óta Európában eladott több mint évi 1.100 darab RS Aero.

Az Magyar RS Aero Osztályszövetség 2019-ben alakult. Jelenleg Magyarországon WS osztály, amelynek RS Aero 5-ös osztályban Magyar Európa Bajnoka van Bányai Attila személyében.

Az RS Aero osztály tisztségviselői:
Náray Richárd Osztálykapitány | ridhard.naray@vgye.hu | +36 20 973 1633
Id. Bányai Attila | eva.orszigethy@rs-sailing.hu
Barlay Kristóf Osztályfelmérő | kristof.barlay@gmail.com
Nemzetközi RS Aero osztályszövetség: www.rsaero.org
Magyar RS Aero Osztály MVSz | www.hunsail.hu

Magyar RS Aero Osztályszövetség hivatalos dokumentumai:

2019. év dokumentumai: