Helyszín

RS Sailing Center, Tihany

RS Sailing Center Tihany:

A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület 2008 óta foglalkozik vitorlás táborokkal, utánpótlás korosztályú versenyzőkkel, – elsősorban RS Feva osztályban – hazai és nemzetközi utánpótlás versenyek szervezésével. Szervezünk felnőtt oktatásokat, családi vitorlázásokat és vitorlás rendez-vényeket. Budapesten a Kopaszi gáton, utazóflotta programunk keretében mindenfelé az országban oktatunk lányokat és fiúkat, hogy a jollevitorlázás minél népszerűbb lehessen hazánkban.


Most végre otthonra találtunk a Balatonnál is. Keress minket, és vitorlázz velünk a Balaton legszebb jolle vitorlás klubjában Tihanyban!

Miért érdemes az RS Sailing Centerbe jönni…

Mert az RS SAILING CENTER Tihanyban, a Balaton legszebb partszakaszán helyezkedik el. Közel a versenyekhez, az északi és déli part között éppen középen, elképesztő panorámával a vízre, a bicikliút mellett.

Mert minden évben rendezünk majd hazai és nemzetközi versenyeket, edzőtáborokat, miközben lesz edzőképzés, szabályismereti előadás is.

Mert nem csak egy hajótárolási szolgáltatást nyújtunk, hanem közösséget is építünk:, az egész családot várjuk vitorlázni a szezonban. Van vitorlás iskolánk, gyerek versenycsapatunk, és egyéni oktatásra is van lehetőség a felnőttek számára. Mert a vízen a jollevitorlázók segítésére vannak edzőmotorosaink, és nem mellesleg edzőink, segédedzőink.

Mert partnerünk az RS Sailing, hajókat és hajó-alkatrészeket is árul a helyszínen, és nálunk az egyik legjobb jollés ruházat, a Magic Marine márka cuccait is megkapod. Mert vannak szerszámaink a hajóbütyköléshez, mosónk, meg minden, ami kell, hogy a jolle remekül nézzen ki.

Mert van büfé a klubtagoknak egész nyáron. Mert az öltözőkben van fülke, zárható szekrény zuhanyzó, és férfi női rész is. Mindez egy igazi tihanyi nádtetős parasztházban, amelynek, van fedett és nem fedett terasza tikfa székekkel, és van klubhelysége is. Van tűzrakónk és bográcshelyünk, ahol magadnak is főzhetsz.

Mert van strandbejárónk és igazi fehér homokos tengerpartunk, három sólyánk és két úszópontonunk a napozóstégünk.

Tihany, a Balaton közepe:

A geológiai érdekességek mellett a ritka növények és állatok élőhelye is a félsziget, amit 1952- ben – Magyarországon elsőként – tájvédelmi körzetté nyilvánítottak. A félsziget területén feltárt régészeti leletek igazolják, hogy azt már az őskor óta emberek lakták. A bronzkor, a vaskor és a római kor népei különösen kedvelték ezt a víztől védet helyet. A rómaiak Lacus Pelsonak nevezték a Balatont, amelyben Tihanynál vízi átkelő hely is volt. A középkorban történt a mai Tihany település ősének a megalapítása, amikor 1055- ben I. András király itt építette meg a királyi család temetkezőhelyét és föléje monostort, amelybe bencés szerzeteseket telepített. Ezzel vette kezdetét a bencés apátság élete. A 13. századtól az apátság konventje oklevelek kiállítására feljogosított hiteles hely (locus authenticus) volt.

A 16- 17. századi török háborúk idején várrá alakított monostor elpusztult, de a 18. században barokk stílusban újjáépült, azóta a félsziget keleti ormán, a Balaton felett, Tihany ősi jelképe. Néhány éve ismét a bencés szerzetesek a barokk apátság tulajdonosai és a Bencés Apátsági Múzeum fenntartói. Tihany nem csak a Balaton, de Magyarország gyöngyszeme is, az 1960- as évek óta hazai és külföldi turisták által tömegesen látogatott hely. Vonzereje elsősorban az apátsághoz kapcsolódó történelmi és kulturális emlékek, valamint az egyedülálló természeti környezet ötvözve a Balaton kínálta felüdüléssel.