RS Aero

Az RS Areo átszabta a szabályait az egykezes hajók tervezésének. Az ultrakönnyű súly megköveteli a hajótest és a rig extrém kialakítását – ennek köszönhetően az Aero kategóriájában technikailag a legfejlettebb típus lett. Az ultrakönnyű kialakítás elképesztően felhasználóbaráttá teszi a hajót. Bárki könnyedén felrakhatja a kocsi tetejére és irány a vízpart!

Filozófiánk az ultrakönnyű súlyt, a teljesítményt és a praktikusságot helyezte a középpontba azért, hogy létrehozzunk egy egyszerű, újragondolt és tartós egykezes hajót. Az Aerot 35 és 95 kg között bárki könnyedén használhatja. Az RS Aero 2019-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyszemélyes tesztjén a győztes típus lett. Innen már csak egy lépés és egy kis politika az Olimpiai osztály státusz. Az osztály megállíthatatlanul tör a Laser babérjaira. A hajó eladási számai már 2019-ben is nagyobbak voltak mint az egyértelmű versenytársaké. Az RS Aero első példánya óta több mint 2000-et adtak el világszerte.

Hivatalos WS versenyosztály és a legtöbb európai és angolszász országban nemzeti osztállyá vált az elmúlt 3 évben.  Európa és világbajnokságán több mint 100 egység versenyez, nemzeti bajnokságain nem ritka az 50 feletti résztvevőszám.

Elképesztő, de az RS Aero súlya nem haladja meg az Optimist 30 kg-os súlyát, miközben percek alatt felszerelhető!

Az Aero négy rig típussal és mérettel szerelhető:
• Fiatalok – RS Aero 5
• Fiatalok, nők és könnyű férfiak – RS Aero 6
• Nők és könnyű férfiak – RS Aero 7
• Férfiaknak – RS Aero 9

Az RS Aero 2016-tól nemzetközi versenyosztály, amelynek sikérét jól mutatja az első Európa Bajnokságon részvevők hajók több mint 150 feletti létszáma, valamint a 2015-óta Európában eladott több mint évi 1.100 darab RS Aero.

RS Aero főbb adatai (7′; 5′; 9′)
Hajóhossz: 4m
Szélesség: 1,4m
Hajó súly: 30kg
Vitorlázat: Dacron
Vitorlázat mérete: 5,2 m2, 7,4 m2, 9 m2

A gyártó RS Sailing oldalán a hajótípussal kapcsolatban további adatokat és érdekességeket is találhat. Nézzen körül az RS Sailin.com oldalon!

Magyarországon is jó úton halad az RS Aero, hogy önáló versenyosztály legyen. 2019-ben az RS Aero osztály Európa Bajnoka Magyar volt, Bányai Attilla személyében, aki 5-ös riggel nyerte hatalmas fölénnyel a Garda tavon rendezett Európa Bajnokságot. Az RS Aero osztályszövetség honlapja itt érhető el!

Képek az RS Aero osztályból:

Az osztály Olimpiai kvalifikációs törekvésével kapcsolatos eseményekről bővebben is beszámoltunk oldalunkon. A vonatkozó cikket itt olvashatják el!

Az RS Aerot-t egyaránt ajánljuk kezdőknek, haladóknak és profiknak, versenyzésre, tanulásra és élményvitorlázásra. Nem fog csalódni, mint ahogy a több ezer eddigi vásárló sem csalódott! Ez a hajó a jövő könnyű (36 kg!) egyszemélyes jolléja!

Az árlistában található árak tájékoztató jellegűek, köszönhetően az HUF árfolyam változásainak, a Brexittel kapcsolatos eseményeknek, és a változó szállítási és logisztikai költségeknek. Minden esetben kérjen egyedi ajánlatot a kiválasztott hajókkal kapcsolatban. Elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja.