RS 500

Az RS 500-as egy izgalmas, díjnyertes kétszemélyes hajó trapézzal és genakkerrel. Az osztály nagyon divatos, gyorsan terjedő versenyzői és szociális hálója révén pedig az RS 500 az egyik legkedveltebb dingi manapság. Az RS 500 megfertőzte a fiatalokat, és népszerűségének köszönhetően Európában nagyon sokan elkezdtek az osztályban versenyezni. A test térfogatának és az állítható rig-nek köszönhetően különböző súlyú vitorlázók is kényelmesen és magas színvonalon vitorlázhatnak az RS 500-al.

RS 500 technikai adatok:
Hajóhossz: 4,34m
Szélesség: 1,58m
Hajó súly: 115kg
Vitorlázat: Mylar
Vitorlázat mérete (Fok, Nagy vitorla, Genakker), : 3m2, 9,5,m2, 14m2

Az RS 500 hajói kitűnően kombinálják a sebességet, kezelhetőséget és a versenyzési lehetőséget, így  a hajó nagyon népszerűvé válhatott mindenki számára az elmúlt években.

Az osztály Magyarországon jelenleg (2019-ben) 6 hajós mezőnyt számlál. Az RS osztályokban legerősebb Vitorlázó Gyermekekért Egyesület 1db RS 500-as hajóval tervezi a nemzetközi részvételt és edzésprogram indítását utánpótláskorú versenyzői számára. AZ osztály Csehországban, Hollandiában, és Angliában jelentős méretű, világversenyein VB és EB 50-100 hajós flották versenyeznek egymással. Az utánpótlás nevelésben az RS Feva tökéletes továbblépő hajója. A Magyarországi Osztályszövetség megalakulása 2019-ben várható.

Képek az RS 500-as flottákról:

A gyártó RS Sailing oldalán a hajótípussal kapcsolatban további adatokat és érdekességeket is találhat. RS 500

Az RS 500 nemzetközi osztályszövetsége sok sok érdekességgel és eredményekkel az elmúlt évekből, a világversenyek kiírásaival RS 500

Az RS 500-as mindenkinek ajánljuk, akik nem férnek be a 470-be, akik unják a nagy hajót, mert a baum alatt átférnek majd, nincs svertkaszni ami miatt a legénység nem ér át időben, és a siklatás és az élmény biztos a hajósok számára. Az alakuló magyar versenyosztály és a külföldi lehetőség további élményeket kínál a kétszemélyes csapatok számára…

Az árlistában található árak tájékoztató jellegűek, köszönhetően az HUF árfolyam változásainak, a Brexittel kapcsolatos eseményeknek, és a változó szállítási és logisztikai költségeknek. Minden esetben kérjen egyedi ajánlatot a kiválasztott hajókkal kapcsolatban. Elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja.