RS Venture

Az RS Venture nem egyszerűen egy jolle. Impozáns méretei, stabilitása, könnyen kezelhetősége szinte a ma divatos daysailer-ek közé emeli a hajót. Az RS Venture a hétvégi barangolások tökéletes kelléke. A tágas cockpit-nak köszönhetően akár 8 ember is hajózhat az RS Venture-el. A hajó vitorlázata minden szélben kiemelkedő teljesítményt nyújt a használóknak. Szerelhető spinakkerrel, bliszterrel, a felhasználók igényeinek megfelelően. A magasra szerelt baum, a széles és formastabil test lehetővé teszi a kényelmes hajózást mindenki számára. A hajó önürítő rendszere miatt a víz nem marad a kokpitban, a hajózás után szárazon és komfortosan szállnak ki a kezdő és a profi „matrózok” a hajóból. Az oldalsó deck szélessége, és a belső ülőhelyeknek köszönhetően
a hajó tökéletes teljesen kezdők és tapasztalt vitorlázok számára is.

A hajót az Angol flotilla oktatóhajónak használja, miközben az alaptulajdonságok miatt a gyártó RS Sailing 2018-ban ebből a típusból fejlesztette sérülteknek való vitorlását, amely különlegességéből adódóan lehetőséget jelent fogyatékossággal élő embertársaink és az ép vitorlázók számára az egy flottában való versenyzésre. A RS Venture Parasailing hajója végignyerte a világ összes kiállítását, miközben egyetlen aspiránsként maradt talpon az olimpiai parasailing vitorlás osztályok között.

A közkedvelt uszonyos verzió pozitív tulajdonságait az RS Venture Keel további stabilitással egészíti ki. Az RS Venture Keel stabil, önmagától visszaáll, – tökéletes oktatási és üdülési célokra. A kiel felhúzható, így a hajó könnyen vízre rakható és szállítható. A kiegészítők és opciók, az orrvitorla betekerő, a reffelhető nagyvitorla, a spinakker, sőt a fartükörre szerelhető fürdőlétra és villanymotor is. A hajó választható időtálló Dacron, vagy versenyképes Maylard vitorlával egyaránt. A hajó rudazatát a Seldén szállítja. A hajó több jelentős méretű vízhatlan rekesszel rendelkezik. A modern kor kalóza, nagyobb ügyesebb de két ember számára könnyen sólyázható. Ezzel a jolléval újra élmény a Tihany Almádi táv, de a merészebbek egy Kékszalagnyi utat is kényelmesen bejárhatnak.

A Venture keel és uszonyos változata iskolák, sérültséggel élők és magán felhasználók számára is kiváló választás.

RS Venture, RS Venture Connect, és RS Venture Keel főbb adatai:
Hajóhossz: 4,9 m
Szélesség: 2 m
Hajó súly: 198 kg (svertes), 298 kg (keel-es és mozgássérült kivitel)
Vitorlázat: Dacron vagy
Merülés: 1,10 m
Vitorlázat szél felé (nagyvitorla, fok): 11,2 m2; 3,8 m2
Vitorlázat (genakker, spinakker): 14,0 m2; 10,5 m2

Magyarországon több RS Venture szeli a habokat a tulajdonosok legnagyobb elégedettségére. Általában hétvégi élményvitorlázásra használják a hajót a Balaton vízterületén. Családdal, gyerekekkel vagy baráti társasággal is vízre szálnak nap mint nap. Nem fog csalódni, mint ahogy a több ezer eddigi vásárló sem csalódott!

Az árlistában található árak tájékoztató jellegűek, köszönhetően az HUF árfolyam változásainak, a Brexittel kapcsolatos eseményeknek, és a változó szállítási és logisztikai költségeknek. Minden esetben kérjen egyedi ajánlatot a kiválasztott hajókkal kapcsolatban. Elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja.