RS Feva

Az RS Feva nemzetközi vitorlás versenyosztály. Európa és világbajnoki versenyein 180-200 hajó küzd egymással. Az elmúlt években a legsikeresebb vitorlás kishajó szerte a világon. Évente a legnagyobb számban adják el mindenfelé Európában és a tengerentúlon. Az osztály az elmúlt években elképesztő fejlődésen ment keresztül. Az év kishajója az USA-ban, Angliában és Francia országban. RYA és az ISAF által ajánlott hajó, versenyzésre és oktatásra. A hajó sikereire jellemző az évente eladott 400-500 darabos széria. Az RS Feva aktív versenyosztályként nemzetközi osztályszövetséggel rendelkezik. A nemzetközi osztályszövetség hírei itt érhetők el.

RS Feva Főbb adatai:
Hajóhossz: 3,64m
Szélesség: 1,42m
Hajó súly: 63kg
Vitorlázat anyaga (nagyvitorla, fok): Mylar Dacron
Vitorlázat mérete (nagyvitorla, fok): 6,5 m2; 2,2 m2
Vitorlázat mérete (genakker): 7,0 m2

A gyártó RS Sailing oldalán a hajótípussal kapcsolatban további adatokat és érdekességeket is találhat. Nézzen körül az RS Sailin.com oldalon!

Magyarországon jelenleg 45-50 hajó van. A hajótípus 2018 óta hivatalos utánpótlás versenyosztály, ahol 10-18 éves korig versenyeznek a gyerekek. Az RS Feva osztályszövetség 2018 óta minden évben megrendezi 4 ranglistaversenyét, Magyar Bajnokságát. Hazánk 2018, 2019-ben otthont adott az RS Feva Eurocup Hungary versenysorozat egy-egy futamának. A magyarországi versenyekről honlapunk hírei között és a versenyek menüpont alatt tájékozódhat.

Képek a magyar flottáról:

A hajót az RS vezette be a piacra 2003-ban és a hajótervezéssel több nemzetközi díjat nyert. A hajótest sikló formája, a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt könnyen kezelhető blisztere tökéletes vitorlázásélményt nyújt minden korosztály számára. A hajó könnyen kezelhető szerelvényei három különböző felszereltsége a vitorlázás teljes lehetőségét nyújtja az egyéni vásárlók, a vitorlás klubok és az iskolák számára egyaránt. A hi-tech anyagok használata a vitorlákon a (Mylar) különleges képességek ad ennek a hajónak.

Az RS feva-t egyaránt ajánljuk kezdőknek, haladóknak és profiknak, versenyzésre, tanulásra és élményvitorlázásra. Nem fog csalódni, mint ahogy a több ezer eddigi vásárló sem csalódott!

Az árlistában található árak tájékoztató jellegűek, köszönhetően az HUF árfolyam változásainak, a Brexittel kapcsolatos eseményeknek, és a változó szállítási és logisztikai költségeknek. Minden esetben kérjen egyedi ajánlatot a kiválasztott hajókkal kapcsolatban. Elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja.