Hol lesznek az idei RS Sailing versenyek? - RS Sailing Center, Tihany

Regisztráció

AZ idei versenyeinken egy regisztrációs lap van közösen az összes induló osztály számára. A versenykiírás (NOR) is egyben tartalmazza a versenyre vonatkozó legfontosabb információkat. A regisztráció menüből letöltheti a nevezési, regisztrációs lapokat. Az RS Feva versenyeire online regisztrációra is van lehetőség, amely az www.rsfeva.org oldalon érhető el.

A részletes programtervet, és a társasági események időpontját és helyszínét később közöljük!

Ha segíthetünk valamiben a programokkal kapcsolatban, kérjük írjon nekünk e-mailt!

Júli. 4-7. RS Feva, RS Aero, RS500 nemzetközi edzőtábor
Júli. 8. Hajófelmérés, próbafutam
Júli.  9. Megnyitó ünnepség, RS Feva Magyar Bajnokság, RS Feva EC, RS Aero és RS500 Tihany Cup  2020 futamai 11.00-tól
Júli. 10-11. RS Feva Magyar Bajnokság, RS Feva EC, RS Aero és RS500 Tihany Cup  2020 futamai
Júli. 12. RS Feva Magyar Bajnokság, RS Feva EC, RS Aero és RS500 Tihany
Cup  2020 futamai, Díjkiosztó ünnepség

Helyszín és szállás

A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület 2008 óta foglalkozik vitorlás táborokkal, utánpótlás korosztályú versenyzőkkel, – elsősorban RS Feva osztályban – hazai és nemzetközi utánpótlás versenyek szervezésével. Szervezünk felnőtt oktatásokat, családi vitorlázásokat és vitorlás rendez-vényeket. Budapesten a Kopaszi gáton, utazóflotta programunk keretében mindenfelé az országban oktatunk lányokat és fiúkat, hogy a jollevitorlázás minél népszerűbb lehessen hazánkban.

Most végre otthonra találtunk a Balatonnál is. Keress minket, és vitorlázz velünk a Balaton legszebb jolle vitorlás klubjában Tihanyban!

Tihany, a Balaton közepe…

A geológiai érdekességek mellett a ritka növények és állatok élőhelye is a félsziget, amit 1952- ben – Magyarországon elsőként – tájvédelmi körzetté nyilvánítottak. A félsziget területén feltárt régészeti leletek igazolják, hogy azt már az őskor óta emberek lakták. A bronzkor, a vaskor és a római kor népei különösen kedvelték ezt a víztől védet helyet. A rómaiak Lacus Pelsonak nevezték a Balatont, amelyben Tihanynál vízi átkelő hely is volt. A középkorban történt a mai Tihany település ősének a megalapítása, amikor 1055- ben I. András király itt építette meg a királyi család temetkezőhelyét és föléje monostort, amelybe bencés szerzeteseket telepített. Ezzel vette kezdetét a bencés apátság élete. A 13. századtól az apátság konventje oklevelek kiállítására feljogosított hiteles hely (locus authenticus) volt.

A 16- 17. századi török háborúk idején várrá alakított monostor elpusztult, de a 18. században barokk stílusban újjáépült, azóta a félsziget keleti ormán, a Balaton felett, Tihany ősi jelképe. Néhány éve ismét a bencés szerzetesek a barokk apátság tulajdonosai és a Bencés Apátsági Múzeum fenntartói. Tihany nem csak a Balaton, de Magyarország gyöngyszeme is, az 1960- as évek óta hazai és külföldi turisták által tömegesen látogatott hely. Vonzereje elsősorban az apátsághoz kapcsolódó történelmi és kulturális emlékek, valamint az egyedülálló természeti környezet ötvözve a Balaton kínálta felüdüléssel.

A Szervező Bizottság gondosan kiválasztott néhány szállodát, panziót és kempinget amelyek különleges ajánlatot tettek az RS Feva Magyar Bajnokság, az RS Feva Nemzetközi Edzőtábor és az RS Feva Eurocup 2020 valamint az érkezp RS Aero és RS500 egységek számáraAz ajánlatok a hírekben folyamatosan frissülnek. A szállásokkal kapcsolatban munkatársaink közvetlenül e-mailban is rendelkezésre állnak.

Our sponsors and partners