Megkezdődött az RS Magyar Bajnokság és Európa Kupa Káptalanfüreden

  • július 15, 2021

Ünnepélyes megnyitóval csütörtök délelőtt kezdetét vette az RS FEVA és RS 500 Magyar Bajnokság és Európa Kupa. A négy napos versenyen több tucat egység méri össze tudását a Balatonalmádi előtti vízterületen. A rendező, Vitorlázó Gyermekekért Egyesület a regattához kapcsolódó parti rendezvényt új bázisán, Káptalanfüreden tartja.

Az RS Magyar Bajnokság és Európa Kupa hivatalos megnyitóján Kepli Lajos Balatonalmádi polgármestere örömét fejezte ki atekintetben, hogy ismét megjelentek a vitorlás táboros és versenyző gyermekek Káptalanfüreden. Kifejtette, Balatonalmádi városa korábban méltán híres volt a kishajós vitorlázásról, ezt a hírnevet szeretné a városvezetés is visszahozni, illetve öregbíteni. A polgármester sikeres versenyt, és jó szelet kívánt a résztvevőknek. Náray Richárd, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke elsőként köszönetet mondott a nevezett egységeknek, hogy ilyen szép számban megjelentek és képviselik klubjaikat a versenyen. Elmondta: nagy öröm számukra, hogy otthonra találtak Káptalanfüreden. Reményét fejezte ki, hogy sikeres és hosszútávú együttműködést tudnak folytatni Balatonalmádival, valamint a terület tulajdonosával a Főváros nyolcadik kerületének önkormányzatával. Náray Vilmos a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy az RS Feva hajóosztály hatalmas fejlődésen ment át az elmúlt években. Szerinte ez látszik abból is, hogy számos klub versenyzője képviselteti magát a magyar bajnokságon. Miután ismertette a versenyszabályokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, a gyerekektől sportszerű versenyzést kért.Végül Sipos Máté a verseny vezetője elmondta: a csütörtöki előrejelzések szerint megfelelő erősségű szél várható.

Az első napon ezt kihasználva – amíg a szél engedi – a lehető és a versenyutasításban meghatározott számú futam megtartását tervezi. Az RS Feva és RS 500-as egységek az ünnepélyes megnyitó után vízre szálltak és a tervek szerint 11:00-kor eldördült a bajnokság rajtpisztolya.