Programok Tihanyban és környékén

Számunkra egy Euroup és a Magyar Bajnokság szervezése nem egy “zárt kapus” rendezvény. Szeretnénk, ha minél több érdeklődő látná a versenyeket, minél több ember próbálná ki a vitorlázást. De a szándék nem csak egy irányú! Fontos számunkra hogy a Tihany és a környékbeli programokról teljes képet adjunk majd a versenyzőknek és kísérőiknek, a családoknak.
Kiemelten fontos volt számunkra egy olyan szakmai partner magunk mögött tudása, mint Magic Mice zRt., amely ígéretet tett nekünk, hogy a menüpontban a végleges környékbeli programokról, rendezvényekről tájékoztat minket. Ezzel kívánjuk elérni, hogy az RS Feva versenyeink ne csak a vitorlázásról szóljanak, hanem kulturális, szórakoztató élményt jelenthessenek a résztvevők és közvetlen környezetük számára.

PROGRAMOK:

  • Tihanyi nyáresték a főtéren 2020.07.04-08.22ig; Koncertek, zenés táncos programok, gyerekprogramok, Tihany főterén
  • Kékszalag vitorlás fesztivál 2020.07.02-07.04-ig; Európa legnagyobb tókerülő verseny
    A programok listája folyamatosan bővül majd…

TIHANYI LÁTNIVALÓK:

Kalandsziget
A Tihanyi-félsziget nemcsak hazánkban, hanem Európában is egyedülálló természeti adottságú terület. A Kalandszigettel álmunk és célunk, hogy a természettel együttműködve, a fák és a természet folyamatos gondozása mellett, igazi kikapcsolódást tudjunk biztosítani minden kedves látogatónknak.

A Kalandsziget Tihany kalandpark is, meg nem is. A vadregényes, kacsák által látogatott, dimbes-dombos, bozótos erdőben a kiemelt biztonsággal, a fák speciális hangvizsgálatával és franciaországi építési tapasztalatokkal létrehozott, három különböző nehézségi fokú akadálypályán, a mászófán, vagy a félköríves lecsúszó pályán kihívást és kalandot, míg a fák tövében, Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést is találnak kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek.

A kalandparktól 30 m-re található Tihany-Gödrös szabad strandja, amelyről káprázatos kilátás nyílik Balatonfüredre, és a Balaton egész keleti csücskére.

A Kalandszigeten a Balaton lenyűgöző látványa mellett jelenleg mintegy 40 akadály várja a látogatókat, s az attrakciók számának folyamatos növelésével szeretnénk elérni, hogy az ország egyik leghangulatosabb és legkalandosabb parkjában fogadhassuk kedves vendégeinket.

Füles – a Kalandsziget új lakója

2011. tavaszán egy pelyhes kis bagoly látogatott meg minket, aki azóta is parkunk lakója. Füles árgus szemekkel figyeli a drótkötélen közlekedő kalandorokat, és huhogással adja mindenki tudtára, mennyire jól érzi magát a fák hűsítő árnyékában.

Tihanyi Apátság és környéke
A keresztény uralkodók jogszokásának megfelelően 1055-ben I. András király monostort és családi temetkezőhelyet alapított Tihanyban. A monostori élet az 1500-as évek közepén szűnt meg, mivel a monostor helyén a törökök elleni védekezésül végvárat építettek, amit a törökök soha nem foglaltak el. A kuruc időkben lerombolt vár helyéről, alaprajzáról részletes leírás nincs, a Visszhang-domb és a templom közötti sétány őrzi Pisky István várkapitány nevét. A monostor és az apátsági birtokok 1716-ban kerültek a Pannonhalmi Főapátsághoz, a mai monostor együttes építése 1754-re fejeződött be.

Akasztó-domb
A hegy neve onnan ered, hogy Zsigmond király 1714-ben pallosjogot adományozott az apátságnak gonosztevők elfogására, elítélésére és kivégeztetésére. A bitófát ezen a helyen állították fel. Az Akasztó-dombhoz kötődik a csak Tihanyban űzött halfogási mód a “látott hal”, a garda halászata. A hegytetőről a halászkompánia egy-egy tagja, a “hegyenjáró” figyelte a garda csapat vonulását, s jelzéseivel innen irányította a vízen várakozó hálóvetésre kész társait.

Remetetelep (Barátlakások)
Az Óvár keleti oldalában, a sziklafalban a XI.-XIV. század között ortodox görög szertartású remeték vájták ki celláikat, kápolnájukat és ebédlõtermüket keleti típusú laura-rendszer szerint. Ez a Kárpát-medencében, sõt Közép-Európában az egyetlen, aránylag épségben maradt remetetelep, helyi neve barátlakások. A remeteteleptõl nem messze található Tihany egyetlen forrása, amit korábban Orosz-kútnak, ma Ciprián-forrásnak hívnak.