RS Feva Magyar Bajnokság és Európa Kupa második versenynap

  • július 18, 2021

Az első csodálatos napot még szebb vitorlázóidő követte az RS Feva OB és EK futamain. A mintegy harminc hajót számláló RS Feva mezőny délelőtt 9.55-ös első figyelmeztető jelzésre kiért a versenypályára, ahol a nap egy rövid halasztással kezdődött. A várt 10-12 csomós szél rövid időn belül megérkezett, és a versenyzők nekivágtak az első futamnak.

A második versenynap egyértelműen a Náray Ágoston – Kutassy Áron László dominanciáját hozta. Ezen a napon nem tudtak hibázni. Tökéletes hajóvezetésük, remek széltaktikai húzásaik négy első helyet eredményeztek.

Az első napon jól teljesítő másik VGYE csapat (Göblyös Sztrókay Bátor Ákos – Fekete Hanna) és a BYC1912 -THE közös párosa, az első nap sikeres futamai után rosszabbul teljesített, így a négy futamot követően a második versenynap végére megváltozott az eredmény. Egyértelmű fölénnyel az első helyre ugrott a VGYE (Náray – Kutassy) csapata, a második helyre érkezett a VGYE (Göblyös – Fekete) csapat míg az elszámoláskor a 3. hellyel kellett megelégednie a BYC-THE csapatának.

Ezzel a négy futammal az OB és az EK is 8 futamot tudhatott maga mögött, az elkövetkező két versenynapra mindössze két futam vár majd a rendezőkre…

A futamokról készült képek itt nézhetők meg: